گردو از منابع سرشار ویتامین و فسفر است یکی از مواد غذایی که در گروه مغزها قرار می­گیرد. اما آیا جدای از طعم و مزه مطبوع این ماده غذایی به خواص فوق­العاده آن توجه کرده­اید؟ این مطلب را بخوانید تا شما هم تایید کنید که هر گردی گردو نیست!

گردو از جمله مواد مغذی است که به دلیل طبیت گرم آن از دوران کهن در تغذیه بسیار مورد توجه بوده اما تحقیقات درباره این ماده مغذی کهن همچنان ادامه دارد . عناصر و مواد موجود در مغز گردو شامل آب، پروتئين ، مواد چربي ، مواد نشاسته اي، كلسيم ، فسفر، آهن، سديم، منیزیم، پتاسيم، ويتامين a، ويتامين b1، ويتامين b2، ويتامينb3، ويتامين c. و ویتامین e است. مقدار فسفر موجود درگردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری می‌کند.

گردو خون ساز و تصفيه كننده خون، درمان­كننده بيماري­هاي ريوي ومسكن دل پيچه است مرباي گردو، ملين بوده و آپانديس را تقويت مي كند، خوردن گردو از تشكيل سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا جلوگيري کرده و خوردن آن با انجیر و موز مقوی حواس و مغز است . چون گردو داراي مس مي باشد بنابراين به جذب آهن در بدن كمك مي كند گردو از بروز حمله قلبی جلوگيری می‌كند.

براساس تحقيقات تازه خوردن گردو بعد از غذا ممکن است باعث کاهش آسيب هايی شود که غذاهای چرب به سرخرگ ها وارد می کنند.گردو غنی از ترکيباتی است که تا حدودی از سفت شدن سرخرگ ها جلوگيری و به حفظ انعطاف پذيری آنها کمک می نماید .

گردو حاوی آرژينين، يک آمينو اسيد است که بدن از آن برای توليد اکسيد نيتريک استفاده می کند. وجود این ماده برا ی حفظ خاصیت انعطاف پذیری قلب لازم است .

گردو همچنين حاوی آنتی اکسيدان ها و اسيد آلفا-لينولئيک (ala)- يک نوع اسيد چربی امگا3 نباتی با خواص بهداشتی است. به گفته محققان و كارشناسان تغذيه مصرف بالاي اين اسيد چرب فرد را در برابر حمله قلبي محافظت مي‌كند.
به گزارش هلث سنترز، محققان دانشگاه لوماليندا دريافته‌اندكه با افزودن چند گردو به رژيم غذایی روزانه مي‌توان از خطر بيماري قلبي كاست.

تحقیقات نشان می دهد اكسيداسيون چربي‌ها در جريان خون به سلامت فرد آسيب مي‌زند و منجر به آترواسكلروزيس (‌تصلب شرائين) مي‌شود و رژيم حاوي گردو اكسيداسيون ليپيدهاي­خون را كاهش مي‌دهد. به علاوه گردو حاوي فلاونوئيدي بنام اسيد الاژيك است كه اين ماده مي‌تواند رشد سلول‌هاي سرطاني را مسدود كند.


علاوه برخواصی که مغز گردو دارد پوست درخت و پوست سبز گردو و همچنین برگ درخت گردو به صورت جوشانده خواص بسیاری­دارند­ برگها و پوست آن بخصوص بخاطرماده تلخ وتانن آن­درمداوای بیماری‌های پوستی مفید واقع می‌شوند.


مضرات


گردو با داشتن مواد مغذي زياد غذاي بسيار خوبي است ولي مانند هر چیز دیگر نبايد در خوردن آن اسراف كرد و از پنج عدد در روز بیشترمصرف بشود زیرا برای سلامتی زیان آوراست. زياده روي در مصرف گردو ، باعث ورم لوزه و زخم دهان مي شود. مخصوصا گردو براي گرم مزاج ها خوب نيست و معمولا بهتر است اينگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشويند و يا انار ترش و يا كمي سكنجبين يا سركه بخورند. کسانی که ناراحتی معده و کبد دارند نباید گردو بخورند. افراد چاق نیز باید ازآن پرهیز کنند. مغز گردو لطيف است و در اثر ماندن كهنه مي شود و رنگ آن زرد يا قهو ه اي و طعمش تند مي شود و باعث مسموميت خواهد شد و نبايد از آن استفاده شود . خوابیدن در زیر درخت گردو به علت صدور فراوان گاز کربنیک در شب خطر ناک است .